Thumb Thumb
Kinegroep

Telerevalidatie

Ook in de kinesitherapie staat de technologische evolutie niet stil. Deze revalidatiemethode is de laatste jaren in opmars en kan zich op alle gebieden van de kinesitherapie richten. Ondanks het feit dat de voordelen van een fysiek contact uiteraard verloren gaan, is telerevalidatie een manier die toelaat om een behandeling van op afstand te volgen. Zo kunnen patiënten die niet aanwezig kunnen zijn in de praktijk door verschillende oorzaken (quarantaine, ziekte, ziekenhuisopname, vakantie,...) hun revalidatieproces verderzetten en gemotiveerd blijven oefenen.

In een verdere fase van het revalidatieproces kan de kinesitherapeut gezamenlijk met de patiënt via een tele/videoconsult een vooropgesteld persoonlijk oefenschema overlopen en aanpassen of corrigeren waar nodig. De meest eenvoudige manier is via een telefonisch gesprek, een andere meer aanbevolen optie van telerevalidatie is via een video-consultatie. De mogelijkheid tot het bespreken van jouw specifiek revalidatieproces met bijhorend gepersonaliseerd oefenschema via een online applicatie. Daarnaast kan er ook specifiek advies gegeven worden omtrent je thuis/ werkomgeving (werkhouding, ergonomie van je bureau, …) .

Shape


Groepspraktijk Kinegroep

In alle vestigingen worden verschillende specialisaties aangeboden zodat een diversiteit aan behandelingen kan worden aangeboden.

overzicht

Onze specialisaties