Thumb Thumb
Kinegroep

Manuele therapie

Bij manuele therapie wordt het lichaam als één geheel bekeken en gaat men op zoek naar de onderliggende oorzaak van de pijnklachten.

De manueel therapeut heeft hiervoor een specifieke kennis en vaardigheid in het uitvoeren van een gericht klinisch onderzoek en stelt met deze bevindingen een adequaat behandelingsprotocol op. Het doel is om de verschillende delen van het bewegingsapparaat te herstellen en te verbeteren. Hierbij is er bijzondere aandacht voor de onderlinge samenwerking van spieren, gewrichten en zenuwen in wervelkolom en extremiteiten.

Dit alles gebeurt aan de hand van verschillende technieken, zoals mobilisaties, manipulaties, tracties, oscillaties… Ook met behulp van oefeningen en bewegings- en/of houdingsadvies wordt zo het meest optimale resultaat bekomen.

Vaak wordt manuele therapie gecombineerd met oefentherapie en bewegings- en/of houdingsadvies. Dit is om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen en herval te vermijden. Indien de klachten zich voordoen, kan men best zo snel mogelijk een manueel therapeut raadplegen.

Shape


Groepspraktijk Kinegroep

In alle vestigingen worden verschillende specialisaties aangeboden zodat een diversiteit aan behandelingen kan worden aangeboden.

overzicht

Onze specialisaties