Thumb Thumb
Kinegroep

Myofasciale therapie & Dry-needling

Dry needling is een behandelingsmethode waarbij een fijne naald wordt gebruikt om spieren langdurig te doen ontspannen. Het doel van deze behandeling is het verminderen van pijn-en spierspanning door het deactiveren van een hypergevoelige spierknoop. Deze pijnlijke punten (triggerpoints) ontwikkelen zich o.a. door verkeerd gebruik, standafwijkingen, emoties of stress. Bij deze specifieke methode wordt er gebruik gemaakt van een ‘droge’ naald, er wordt dus geen vloeistof ingespoten. Het inbrengen van de naald voelt u bijna niet, vervolgens kan de spier kort even aanspannen. Daarna ontspant de spier meestal en kunt makkelijker bewegen. U krijgt van onze therapeut steeds gericht advies en een oefenschema om de verbeterde situatie te behouden.

Dry needling is een onderdeel van een totale benadering van de pijnklacht. Een combinatie met oefentherapie, bewegings- en/of houdingsadvies is daarom een absolute vereiste. Dit om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen.

Indien de klachten zich voordoen, kan men best zo snel mogelijk een myofasciaal therapeut raadplegen.

Shape


Groepspraktijk Kinegroep

In alle vestigingen worden verschillende specialisaties aangeboden zodat een diversiteit aan behandelingen kan worden aangeboden.

overzicht

Onze specialisaties